Zlodej vykradol dom zosnulého Steva Jobsa

15.08.2012 Celý región

San Francisco 15. augusta (TASR) - Zlodej sa vlámal do domu zosnulého šéfa firmy Apple, Steva Jobsa, a ukradol počítače a ďalšie osobné predmety v hodnote vyše 60.000 dolárov. Informovali o tom v utorok americké médiá.

Noviny The San Jose Mercury News uviedli, že páchateľ Kariem McFarlin (35) bol obvinený z vlámania do domu a z predaja kradnutého majetku, v súčasnosti je vo väzbe. Kaucia umožňujúca jeho prepustenie bola stanovená na 500.000 dolárov. McFarlinovi hrozí v prípade usvedčenia maximálny trest osem rokov a osem mesiacov väzenia.

Podľa úradných dokumentov k vlámaniu došlo 17. júla a McFarlina zatkli o dva týždne neskôr. V čase trestného činu bol dom prázdny kvôli rekonštrukcii a McFarlin nevedel, že patril legendárnemu spoluzakladateľovi firmy Apple.

Miesto, kde sa nachádza dom Steva Jobsa, je verejnosti dobre známe. Stal sa totiž neoficiálnou "svätyňou", kde obdivovatelia vzdávajú hold tomuto vizionárovi a technologickému mágovi, ktorý zomrel vlani vo veku 56 rokov.

Dom s rozlohou 5000 štvorcových metrov stojí na obytnej ulici v luxusnom meste Palo Alto v kalifornskej oblasti Silicon Valley, približne 50 kilometrov od San Francisca, a nie je oplotený. Jobs si nenajímal ochranku, ktorá by pozemok s nehnuteľnosťou strážila, a niekedy nechával cez deň otvorený zadný vchod, ako sa uvádza v jeho oficiálnom životopise.

Zdroj: DPA
 

Vyberte región